Fresku x 20 jaar De Helling

Vlijmscherpe rapper met bloedeerlijke teksten

Cabaretier, acteur, ambassadeur van de vrijheid: Fresku is al lang veel meer dan een rapper. Als een Woenselse Leonardo da Vinci vertolkt hij zijn visie naar verschillende kunstvormen en houdt hij de hele samenleving een spiegel voor. Met zijn bloedeerlijke teksten en confronterende videoclips fungeert hij als het geweten van Nederland. Maar dan met humor. Iedereen krijgt ervan langs: Hilversum, de PVV, pro-zwartepietbewegingen en – vaak genoeg – hijzelf. Niemand is veilig voor de vlijmscherpe observaties van Fresku.

15 jaar geleden knalde Fresku als een komeet het Nederlandse hiphopcircuit binnen. Geheel volgens Fresku-stijl schreef hij een muzikale open brief aan Top Notch-labelbaas Kees de Koning, waarin hij de hele hiphopscene cliché noemde. 24 uur later belde kees, of ‘ie geen interesse had om bij Top Notch te tekenen. A star was born. Fast-forward naar vandaag. Na vijf iconische albums verbreekt hij het contract met Top Notch, wat betekent dat hij alle creatieve touwtjes nu zelf in handen heeft. De meest spraakmakende rapper van Nederland is compleet op vrije voeten, en dat zullen we weten ook! Op 27 oktober komt hij naar De Helling voor onze twintigste verjaardag, en dat kan maar één ding betekenen. Om met zijn eigen woorden te spreken: Springen in de lucht met je kutkop!

Deze show is onderdeel van onze speciale jubileumprogrammering. De Helling bestaat namelijk 20 jaar! Al twee decennia zijn we een thuis voor iedereen die van eigenzinnige muziek houdt. Prima excuus dus om eens flink uit te pakken. Dat doen we met een compleet jubileumprogramma vol speciale liveshows en clubnachten. Benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren? Check het hier en vier het feest met ons mee!

Support: Amber Mo | Duimalot

 

Line-up

  • Amber Mo
  • Duimalot
  • Fresku