Eskorzo

Cumbia-afro-punk-gekkenhuis uit Spanje

Al sinds 1995 reist de Spaanse feestmachine Eskorzo de wereld over. En dat kun je horen ook, want deze zevenkoppige band klinkt als een muzikale Bosatlas. Eskorzo haalt inspiratie uit letterlijk alle windstreken en komt zo tot zijn unieke sound: een onnavolgbare cocktail van cumbia, pop, rock, punk, afrobeat, balkan, reggae, ska en funk. Deze pioniers van de mestizo-rock maken van ieder optreden een fantastische fiesta waarvan je weken later nog stuiptrekkingen in je billen hebt.

Toch is Eskorzo niet zomaar een lompe feestband. Wie goed naar de teksten luistert – of ze even in Google Translate pleurt – ontdekt al snel een diepere laag. De band kijkt met een kritisch oog naar de maatschappij en bezingt thema’s als oorlog, racisme en giftige relaties. Toch wordt het nergens zwaar, daar zorgen de opzwepende beats en catchy refreinen wel voor.

Al meer dan duizend keer (!) stonden de vrienden samen op een podium. Door de jaren heen bouwden ze een ongeëvenaarde livereputatie op, en zorgden ze dat mensen overal ter wereld de naam Eskorzo kennen. Zelfs in Biddinghuizen, waar de band in 2019 Lowlands op z’n kop zette. Op 8 maart komen ze dat nog een keer overdoen in De Helling. Liefhebber van Manu Chao, Chico Trujillo en Gogol Bordello? Of heb je gewoon zin in een goed feestje? Haal dan snel je kaartje en schud je houterige Hollandse botten los op de geweldige gekte van Eskorzo!

Line-up

  • Eskorzo

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina