De Likt

Rotterdamse rapformatie laat nog één keer De Helling uit zijn voegen barsten.

De Likt bracht afgelopen jaren De Helling meermaals tot een kookpunt. De heren uit Rotterdam strooiden met licht ontvlambare bars met ‘Bloed Aan De Muur’, ‘Ja Dat Bedoel Ik’ en natuurlijk het nieuwere ‘Ctrl-Alt-Delikt’. Onder de ziedende leiding van frontman Jordy Dijkshoorn veranderd elke zaal binnen enkele minuten in een kolkende menigte, met stagedives, moshpits en walls of death.

De Likt brak al in 2015 door bij het grote publiek. Dat jaar speelde ze vrijwel elke zaal en festival. Een jaar later braken ze zelf het record van meest gespeelde festivalshow in Nederland. In 2017 moest het trio helaas even hard op de rem trappen. Na een ingrijpend incident op straat, belande Jordy met een gebroken nek in het ziekenhuis.

Sterker door strijd bleek deze Rotterdammers op het hart geschreven. In 2018 kwamen zij terug met het album ‘De Derde’, waarmee De Likt zich voor eens en voor altijd onverwoestbaar bewees. Met singles als ‘Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis’ en ‘Zelf Doen’, maar ook met albumtracks als ‘Breek Je Nek’ (ft. De Staat) was De Likt terug op de radio en televisie, maar natuurlijk vooral terug in de poppodia, clubs en op de festivals.

In 2020 stond het volgende album ‘Ctrl-Alt-Delikt’ op de planning met grootse tourplannen. Uiteindelijk kon de tour pas later plaatsvinden. Live bleek ook het nieuwe album in het rijtje thuis te horen van knallers van De Likt. De heren flirten met een retro-digitaal, soms 90’s-Game achtige sound. Helaas is het ook het laatste album van de Rotterdammers geworden en zal 12 januari ook de laatste keer in De Helling zijn. Nog een laatste keer knallen met Jordy, Giorgi en John.

https://open.spotify.com/artist/6gts99IY4QwNnrXNkh7Gr3?si=Z66WzqoTSW-ZrAu8I5n4dQ

Handig om
te weten