De Likt

Rotterdamse rapformatie laat nog één keer De Helling uit zijn voegen barsten.

De Likt bracht afgelopen jaren De Helling meermaals tot een kookpunt. De heren uit Rotterdam strooiden met licht ontvlambare bars met ‘Bloed Aan De Muur’, ‘Ja Dat Bedoel Ik’ en natuurlijk het nieuwere ‘Ctrl-Alt-Delikt’. Onder de ziedende leiding van frontman Jordy Dijkshoorn veranderd elke zaal binnen enkele minuten in een kolkende menigte, met stagedives, moshpits en walls of death.

De Likt brak al in 2015 door bij het grote publiek. Dat jaar speelde ze vrijwel elke zaal en festival. Een jaar later braken ze zelf het record van meest gespeelde festivalshow in Nederland. In 2017 moest het trio helaas even hard op de rem trappen. Na een ingrijpend incident op straat, belande Jordy met een gebroken nek in het ziekenhuis.

Sterker door strijd bleek deze Rotterdammers op het hart geschreven. In 2018 kwamen zij terug met het album ‘De Derde’, waarmee De Likt zich voor eens en voor altijd onverwoestbaar bewees. Met singles als ‘Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis’ en ‘Zelf Doen’, maar ook met albumtracks als ‘Breek Je Nek’ (ft. De Staat) was De Likt terug op de radio en televisie, maar natuurlijk vooral terug in de poppodia, clubs en op de festivals.

In 2020 stond het volgende album ‘Ctrl-Alt-Delikt’ op de planning met grootse tourplannen. Uiteindelijk kon de tour pas later plaatsvinden. Live bleek ook het nieuwe album in het rijtje thuis te horen van knallers van De Likt. De heren flirten met een retro-digitaal, soms 90’s-Game achtige sound. Helaas is het ook het laatste album van de Rotterdammers geworden en zal 12 januari ook de laatste keer in De Helling zijn. Nog een laatste keer knallen met Jordy, Giorgi en John.

Support: Subfiction

Line-up

  • Subfiction
  • De Likt

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.