Chico Trujillo

Het Chileense achterneefje van Gogol Bordello

In Chili is er geen feest denkbaar zonder de muziek van Chico Trujillo. In hun thuisland vult de mythische cumbiabende al decennialang de grootste stadions, en ook buiten de landsgrenzen is de negenkoppige band superpopulair. Dit jaar reist Chico met een clubtour af naar Europa, om ook onze houterige gewrichten op z’n Zuid-Amerikaans te laten swingen.

Chico Trujillo is niet zomaar een cumbiaband. De formatie ontstond als een afsplitsing van de legendarische skapunkband La Floripondio, en heeft stevige wortels in de punkscene. Dit is een van de redenen voor Chico’s unieke sound, waarbij traditionele Zuid-Amerikaanse volkscultuur een vurige dans aangaat met moderne alternatieve muziek. Klassieke cumbiaritmes worden afgewisseld met opzwepende skabeats, rapsalvo’s en rockriffs. Deze mix van invloeden leverde de band een grote, generaties overstijgende fanbase op. Of je nou piepjong of stokoud bent, Chileen of Utrechter, niemand is bestand tegen het geluid van Chico Trujillo.

Na vele succesvolle jaren in Chili was het tijd voor de mannen om de rest van de wereld te veroveren. De band stond al op grote festivals als Lollapalooza, Roskilde en Nuits de Sud, en is nu terug in Europa met een complete clubtour. Na jarenlange afwezigheid komt het Chileense achterneefje van Gogol Bordello eindelijk weer naar Nederland. Op 22 juli verandert Chico Trujillo De Helling voor even in een zinderend Chileens straatfeest. Een fiesta die je nog lang bij zal blijven.

Line-up

  • Chico Trujillo

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina