De Helling viert 20-jarig bestaan

Met veel programma, interviewreeks en eigen speciaalbier

Dit najaar wordt De Helling 20 jaar. Al twee decennia lang vindt de Utrechtse underground z’n weg naar Rotsoord voor tegendraadse muziek, keiharde feesten en een roemrucht geluidssysteem. Dit viert De Helling door middel van een reeks interviews met sleutelfiguren, van medewerkers tot artiesten… en met bier! Niet zomaar bier, maar een speciaal jubileumbiertje, gebrouwen door Brouwerij Maximus.

Een twintigjarig jubileum is natuurlijk een prima reden om eens melancholisch over je schouder te kijken en terug te blikken op de eindeloze lijst van onvergetelijke concerten en stomende clubnachten die zich hier door de jaren afgespeeld hebben. Dit doet De Helling samen met twintig sleutelfiguren. Mensen die belangrijk waren voor het podium, in de breedste zin van het woord. Medewerkers, artiesten, programmeurs, boekers, wethouders: allemaal werden ze voor de microfoon gesleept om hun favoriete Helling-herinnering op te duikelen en te praten over de identiteit, het geluid, het verleden en de toekomst van het eigenzinnige poppodium. De komende weken zijn de interviews te zien op de socials en website van De Helling.

Er wordt niet alleen teruggeblikt op het verleden, maar ook geproost op de toekomst. En wel met een eigen Farmhouse Blond, gebrouwen door Brouwerij Maximus. De Hellingproef, werd ‘ie gedoopt, en hij smaakt naar De Helling: vernieuwend, fris en boordevol karakter. Het biertje is exclusief verkrijgbaar in De Helling.