Willi Carlisle

Americanazanger pleit voor naastenliefde met country-protestsongs

De Helling en TivoliVredenburg presenteren: Willi Carlisle.

Willi Carlisle is niet zomaar een folk- en countryzanger, hij is een man met een missie. Bewapend met poëtische teksten en een banjo bestrijdt hij het onrecht in de wereld. Zijn muziek is puur en vol urgentie, en de boodschap duidelijk: wees een beetje lief voor elkaar.

Na een mislukte carrière als dichter keerde Carlisle het pretentieuze New York de rug toe, en keerde hij terug naar zijn geboortestreek: de good ol’ Midwestern Plains. Hier besloot hij om zijn frustraties voortaan alleen nog maar te zingen, net als zijn helden Pete Seeger, Woody Guthrie en Utah Phillips deden. Hij verruilde zijn pen en notitieblok voor een cowboyhoed en een banjo en zette zijn gedichten op muziek. De teksten zijn nog steeds een krachtig element in zijn songs. Teksten die Carlisle gebruikt om een sterk punt te maken, en om taboes te doorbreken in het country- en Americanacircuit. Zo zingt hij onder andere over paniekaanvallen, de tekortkomingen van het kapitalisme en zijn eigen biseksualiteit.

Zijn krachtige boodschap verpakt Willi Carlisle in al net zo krachtige liedjes. Recht uit het hart en vaak zonder opsmuk. Een aanpak die zijn roots in de punk verraadt. Gewoon een gitaar, een stem en de waarheid, meer heeft Willi Carlisle niet nodig om een zaal in vervoering te brengen. Op 2 juni krijgt De Helling bezoek van deze geweldige songwriter en verhalenverteller.

 

Support: Bas Beenackers

Bas Beenackers is een singer-songwriter uit Nederland. Met zijn akoestische EP ‘Man’, met artwork uit zijn basisschooltijd en vijf Engelstalige songs over liefde, troost en verlangen, zet Bas zijn eerste grote stap als soloartiest en wil hij het hart en de ziel van Indie, Americana en folk liefhebbers over de hele wereld veroveren. Zijn stem en gitaarwerk zijn betoverend en sereen, verlagen de hartslag en overspoelen de luisteraar in een warm deken van emotionele zuivering.

Line-up

  • Willi Carlisle
  • Bas Beenackers

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina