The Great Belgian Trendkill

Cobra The Impaler + Hippotraktor + Bark

Cobra the impaler
Cobra the Impaler is een band van vijf gebroeders. Gedreven door een ontembaar verlangen om heavy gitaarmuziek te combineren met melodieuze zangpartijen. Geleid door gitarist Tace DC met een ontembaar verlangen om heavy gitaarmuziek te combineren met melodieuze zangpartijen. In een tijd waarin gitaren steeds verder uit de mainstream verdwijnen, laat gitarist Tace DC als aanvoerder van de Vlaamse vijftal zien dat het tijdperk van metal verre van over is met een wil van titanium en een diepgaande visie. Cobra the Impaler trekt ten strijde met het laatste album “Colossal Gods” tegen helden, goden en monsters. Dat is niet alleen te horen in hun explosieve platen maar ook te zien in hun unieke stijl artwork. De “new wave” van Belgische metal is een feit en Cobra The Impaler is de zondevloed.

Hippotraktor
Hippotraktor bracht in 2021 de debuutplaat “Meridian” uit, en gooide direct hoge ogen bij heavy liefhebbers. De band neemt het beste van prog, groove en post-metal en maakt er een opzwepende unieke sound van met stijgende hooks, technische riffs en schokkende breakdowns. Het album is een tocht door de evolutietheorie, het naturisme en de vergoddelijking van natuurkrachten door de mensen in het verleden. De unieke sound van Hippotraktor in combinatie met een stevig staaltje maatschappelijke kritiek maakt Hippotraktor een van de meest belovende nieuwe metal namen uit België.

BARK
BARK is een vleesgeworden stroomversnelling in een door metal doordrenkte rivier. De razendsnelle rock ’n roll laat bloed stromen door de aderen van het genre. Brute metal-riffs zorgen voor kolkende pits onder begeleiding van verhalen over het leven en de dood. Dat belooft een goede bak chaos in de zaal. De Antwerpse band vormt samen met de fans een sterk geheel. The sound of the hound. Deze hondsdolle band luistert niet naar baasjes en maakt al vier albums lang waar ze zelf in geloven. Dat maakt ze een echte alfa in de Vlaamse metal scene.

 

Handig om
te weten