The Aces

All female band met sprankelende indiepop en goudeerlijke teksten

The Aces is verre van je standaard indiebandje. Met hun expliciete teksten over queerness en mentale gezondheid is het Amerikaanse viertal een stem voor de nieuwe generatie. En dat terwijl de bandleden opgroeiden in een strenge Mormoonse gemeenschap in Provo, Utah. Na een jarenlange innerlijke ontdekkingsreis zijn de Mormoonse nichtjes van The 1975 terug met hun meest intieme werk tot nu toe: I’ve Loved You For So Long, het derde album van de band dat in juni 2023 dropt. Op deze plaat zijn de teksten nog persoonlijker, en de refreinen nóg aanstekelijker.

De supercatchy indiepopliedjes en sterke boodschap van The Aces veroverden de harten van miljoenen muziekliefhebbers. Gen Z-ers lopen massaal rond met Aces-tattoos en single ‘Daydream’ oogstte 35 miljoen streams. De band tourde samen met 5 Seconds of Summer de wereld over en speelde uitverkochte clubshows door de hele VS. Na al dit succes was de stilte die de coronapandemie veroorzaakte oorverdovend. Voor The Aces werd dit een tijd van reflectie. De bandleden gebruikten de lege maanden om mentale problemen aan te pakken en te schrijven aan het nieuwe album. Een album waarop zangeres Cristal Ramirez terugkijkt op haar tienerjaren in Provo, en de innerlijke worstelingen die daarbij hoorden.

En nu zijn The Aces terug, met een sterkere visie en meer zelfvertrouwen dan ooit. De oorwurmen graven dieper, de teksten raken harder en de show knalt als nooit tevoren. Op 17 augustus vertellen The Aces hun unieke verhaal op het ritme van hun onweerstaanbare indiepopsongs die nog weken in je hoofd blijven rondspoken.

Support: FIEP

Van post punky praatzang tot… FIEP indie noemen doet onvoldoende recht aan het vernuft, de fantasie en ‘catchiness’ van de songs. FIEP maakt energieke, positieve popsongs met een bite. Veerle Suzanna Driessen is de oprichter van de band die het eerste daglicht zag tijdens de Amsterdamse Popprijs 2021 waarvoor ze werd geselecteerd met slechts een paar demo’s op zak. Sindsdien is het hard gegaan. Finale Amsterdamse Popprijs, voorprogramma van o.a. Wet Leg en Ratboys, live-sessies bij 3voor12 en KINK en deelname Popronde 2022 als OOR-talent, waar ze één van de meeste geboekte bands waren.

Line-up

  • FIEP
  • The Aces

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina