Tentacles x Septic Records

Multigenre rave uit de Utrechtste underground.

Een Utrechtse samenwerking om van te dromen; deze twee vers geperste clubcultuur-connoisseurs komen samen en brengen het beste wat de underground te bieden heeft. Als derde officiële editie wordt deze fijnproeverij gepresenteerd op een bijzondere dag: Hemelvaartsdag! Dat betekent dat we deze keer zullen stijgen naar een hemels niveau- én jij de dag erna gewoon vrij bent!

Tentacles heeft zich intussen duidelijk geïntroduceerd bij De Helling. Of het nou komt door de stampende bass, slingerende breaks of snerpende synths, de avond blijft je bij, dan wel niet door de intimiderende tentakelinstallaties en oude CRT TV’s waarop je jezelf uit je plaat ziet gaan. Als ware kunstacademiestudenten knopen zij de beste eindjes van een clubnight aan elkaar. Gekropen uit de diepste krochten van de elektronische muziek nodigden zij eerder artiesten uit die niet vies zijn van experimenten, zoals de jong-en-talentvolle Sorza, Koarse, en Secula, maar ook legendes als Mick Mazoo, Gyrofield en Posij.

Septic Records is een jong kloppend hart in de Utrechtse muziekscene; een record label mede opgericht door Tentacles-residents SEMPLE. en Endtropy. Deze obsessieve muziekliefhebbers hebben het gemunt op de eentonigheid van de hedendaagse muziekindustrie en zijn op een missie om creativiteit en artistieke vrijheid weer te huisvesten in de moderne muziekwereld. Tot zo ver verzorgden zij enkel vers bloed in elektronische muziekproductie, echter lonken hun oren naar gevestigde artiesten in de scene die staan te trappelen om hun ontoegankelijke muziek ergens kwijt te kunnen.

Opgelet! De combinatie van deze twee kan als zeer indrukwekkend ervaren worden. De Helling is niet aansprakelijk voor heimwee naar deze dansnacht na afloop. Wij verzorgen een onvergetelijke avond als jij je gehoorbescherming draagt ;).

Line-up

  • Itshe
  • Semple b2b Endtropy
  • Impai // Nari
  • 2-step Verification

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina