Openingsavond Queer Film Festival Utrecht

Film: Rocky Horror Picture Show

Op de openingsavond van de vierde editie van het Queer Film Festival Utrecht kun je kijken naar een van de meest iconische queer cultfilms aller tijden: The Rocky Horror Picture Show. Na afloop van de film kun je blijven hangen voor het oudste alternatieve queerfeest van Utrecht: Cruise Control.

Twee onschuldige geliefden ontdekken een griezelig landhuis van Dr. Frank-N-Furter, een travestiet-wetenschapper uit transseksueel Transsylvanië. Gedurende het verhaal verliezen de twee geliefden hun zoetsappige onschuld aan hun lusten en ontmoeten zij allemaal wilde en bijzondere personages. Onder andere ontmoeten ze de nieuwste creatie van Frank-N-Furter: Rocky. De film zit vol met dans, rocknummers en lip-syncen. Ook viert het seks en hedonisme, zelfs wanneer dit kan leiden tot een tragedie. Wil jij je verliezen in alle gevoelens die jouw leven de moeite waard maken? Kom kijken naar een van de meest iconische queer cultfilms aller tijden!

Programma na de film:
Na de film kun je blijven hangen voor het oudste alternatieve queerfeest van Utrecht: Cruise Control. Sinds 2001 genderbenderen de DJ’s van de Cruise Control iedereen 180º heen en terug. En niet alleen voor de Utrechtse ho / he / whatever, hun electropunk soundsystem schalt van Zwarte Cross, Sniester en Paaspop tot aan Berlijn. Met een hormonale mix van getoupeerde beats, een spray disco en een smak indy laat Cruise Control je zweten tot de glitters in al je huidplooien zitten. Hände hoch, Hose runter!