OPEN ‣ UTCAST

Dé urban podcast van Utca met MC Lost!

Op dinsdag 14 maart is het tijd voor een hele vette OPEN. We hebben namelijk de heren van UTCAST uitgenodigd. Zij zullen live podcast maken vanuit ons café en nemen voor deze avond rapper en poëet MC Lost mee.

 

UTCAST is het platform voor en over hiphop- en straatcultuur in Utrecht. In 2018 hebben wij, drie huisgenoten genaamd Lorenzo, Kasper en Co, ons afgevraagd waarom er zo weinig te merken was about hiphop in de Domstad. Inmiddels zijn we meer dan een podcast: we willen ons platform gebruiken om aan mensen makkelijker verbindingen te laten maken.

 

MC Lost is Roger Buyne, Rapper, schrijver en performer. Hij draagt voor op gevoel. soms op het randje, vanuit het hart maar vooral vanuit de stad. De Bijlmer om precies te zijn. Daar ligt de kern van Roger, thema’s zijn zelfreflectie, ego, en ergens voor willen staan. Maar ook stadse thema’s als nachtbussen en glaasjes wijn aan de grachten komen voorbij in het werk van MC Lost. Pieken en dalen, kwetsbaar, soms zelf schamend, tot arrogant, dominant. MC Lost maakt het allemaal mee.

 

De boys van UTCAST hebben opgenomen in poppodium EKKO, in de Acacia-mansion, Tivoli Vredenburg en in 2022 op locatie bij WOO HAH! × Rolling Loud. En nu ook vanuit ons café in De Helling!

 

SPEAK UP BIG U!

Link: https://www.youtube.com/watch?v=le_nkGCJEfA

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.