OPEN de Nacht voor jongeren!

Hoe houden we de nachten OPEN voor zestienplussers?

Dinsdag 8 juli gaan we in gesprek over hoe we de nachtcultuur voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar weer toegankelijk kunnen maken.
Uitgaansgelegenheden en clubnachten in Utrecht zijn altijd 18-plus en het toegangsbeleid is streng. Dus waar ben je welkom als zestien of zeventienjarige Utrechter? Hoe kunnen we er, binnen de regels, als stad voor zorgen dat zij weer een plek hebben om veilig hun vrienden te ontmoeten en te ontdekken wat de nacht te bieden heeft?
Het panelgesprek wordt geleid door Carolien Labib, initiatiefnemer van het project:
Wethouder Oosters: o.a. wethouder van Cultuur en Evenementen in Utrecht en afzender van de De Utrechtse Nachtvisie 2030 & Beleidsnota Nachtcultuur
Sarah Graman: Senior preventiedeskundige bij Jellinek. Haar expertise ligt bij preventie binnen het uitgaansleven. Ze geeft advies en denkt mee over efectieve preventie in het uitgaansleven.
Eva Kalis: Preventiedeskundige bij Jellinek. Haar expertise ligt bij de doelgroep jongeren en studenten. Ze voorziet o.a. onderwijsinstellingen van beleidsadvies, geeft voorlichtingen aan studenten(verenigingen), en is projectleider van het studentenambassadeurs project.
Theo Burger: eigenaar De Beurs en voorzitter van Stichting NIX18
Lotte Visser en Ellis Beggs: deelnemers aan het project De Utrechtse Nacht Wacht op Jou!
Dit panelgesprek is de laatste van drie gesprekken, die de jongeren zelf hebben georganiseerd en is onderdeel van het project De Utrechtse Nacht Wacht Op Jou! In deze gesprekken verzamelen de jongeren kennis, inspiratie en ideeën om uiteindelijk hun eigen 16+ clubnachten te organiseren in het najaar.
Het project wordt medemogelijk gemaakt door Het Utrechtse Nachtoverleg en Gemeente Utrecht.

Line-up

  • Nacho Tomillo
  • Anne-Loor

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina