OPEN Collective Care

Panelavond gecureerd door Stichting Prisma Groep

Hoe vrij zijn we echt in onze seksuele expressie? Ondanks het beeld van Nederland als een open samenleving, krijgen veel mensen te maken met hardnekkige dubbele standaarden rondom seksualiteit. Vanuit het intersectionele perspectief worden verschillende vraagstukken vanavond besproken bij OPEN Collective Care.

Tijdens deze paneldiscussie onderzoeken we hoe persoonlijke ervaringen en maatschappelijke verwachtingen bijdragen aan de seksualisering en beoordeling van mensen. We bespreken hoe interpretaties van wat als ‘seksueel’ wordt gezien bijdragen aan slutshaming en hoe dit het uiten van iemands identiteit beperkt. Dubbele standaarden spelen hierin een grote rol: gedrag dat bij mannen als zelfverzekerd, “normaal” of aantrekkelijk wordt gezien, wordt bij vrouwen van kleur vaak als ongepast of provocerend bestempeld.

Samen gaan we in gesprek over hoe we kunnen bouwen aan een samenleving waarin expressie nooit een excuus is voor oordeel of geweld, maar juist een kracht om jezelf vrij te kunnen zijn. Verder geven de panelleden ook handvatten op basis van hun eigen ervaringen met het onderwerp.

Jouw stem is hierbij ook belangrijk. Reserveer je gratis plek en draag bij aan de discussie. (Alleen luisteren mag natuurlijk ook.)

Gespreksleiders vanavond zijn Celeste Obispa en Khaddouj Barghout. Celeste Obispa is Antropoloog, werkt bij het ministerie van Justitie en veiligheid, is algemeen bestuurslid bij Stichting Prisma Groep, is queer en komt uit Curaçao. Khaddouj Barghout woont en werkt in Rotterdam als beeldend kunstenaar. Ze portretteert conflicten tussen zuiverheid en vulgariteit, tussen gratie en verdorvenheid. Horror en lust smelten hierin samen tot uitdagende kunstwerken.

Het panel bestaat vanavond uit Reyhan Cigdem, Michelin en Nouria Nadal.

Reyhan Cigdem heeft criminologie gestudeerd in Rotterdam, Sydney en Leuven. Daarnaast heeft ze een carrière die begon met stages bij onder andere Europol en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Organisatie op het verbod van Chemische Wapens (OPCW) en het İnternationaal Strafhof (ICC). Na haar studie heeft ze 3 jaar bij de recherche gewerkt en werkt nu aan (internationale) standaarden bij het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Ook buiten werk en studie is ze altijd erg ondernemend geweest. İn die periode heeft ze veel moeite gehad met haar seksualiteit en haar polyamoreuze geaardheid vanwege het sociaal stigma. Ondertussen schaamt ze zich nergens meer voor en bereidt ze zich voor om te emigreren.

Michelin is a woman of trans experience who is 24 years young. Born & raised on a small Caribbean Island named Aruba. She’s a multifaceted artist combining fashion, performance, modelling, and overall creative knowledge together not only for entertainment purposes but to highlight the many talents of the trans community and her own personal journey as a trans Caribbean artist. She hopes to be a prominent figure in the lgbtq+ community globally. She is currently taking steps in the Dutch ballroom scene and making plans to be a prominent figure in the Aruban queer community.

Nouria Nadal is Afghaans Nederlandse ex-vluchteling, queer vrouw en heeft een islamitische achtergrond. Zet zich inmiddels ongeveer een decennium in voor rechten van BIPOC LHBTQI+, onder andere als ex-bestuurslid bij Stichting Prisma Groep.

Deze avond wordt gecureerd door Stichting Prisma Groep. Zijn ondersteunen (BIPOC) LHBTIQ+ met verschillende projecten in Nederland.

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina