OPEN ‣ The Day

Homecoming van internationaal indiepopduo

Op 23 april staat er tijdens OPEN weer eens een band op het podium! Dan neemt het Antwerps/Berlijnse indiepopduo The Day ons café over voor een homecoming-show.

The Day heeft al veel plekken thuis mogen noemen. Het tweetal ontmoette elkaar op een muziekschool in Arnhem en begon hier aan een muzikale reis, die hen kriskras door het Europese continent leidde, onder meer als voorprogramma van Kae Tempest en Turnover.

Toch blijft Utrecht hun échte thuis, een plek waar ze maar al te graag spelen. Tussen de hectiek van een Duitse tour door, komt de band heel even terug naar huis voor een klein feestje. En jij bent uitgenodigd! The Day’s melancholische shoegazepop in een intiem café vol vrienden en familie: dat kan alleen maar magie opleveren.

Maar dit is nog niet alles, want vanavond zal de muziek van The Day en technologie samenkomen. Er wordt geëxperimenteerd met immersive tools, om te onderzoeken hoe de interactie met onze omgeving versterkt en verkend kan worden. Verwacht een digitale laag over de avond, waarbij het uiteindelijk meer aanwezig zal zijn dan op het eerste gezicht lijkt…

In samenwerking met

Acceptable is een platform uit Antwerpen, dat als doel heeft muziek en technologie meer met elkaar te laten versmelten. Het streeft ernaar een bijdrage te leveren aan een positieve evolutie van de muziekindustrie en biedt een podium voor onafhankelijke artiesten om zich te onderscheiden.

Handig om
te weten

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.