OPEN ‣ Startblok

3 Talentvolle Utrechtse acts strijden voor een spot op HE:LEEN Festival

Vanavond puilt ons café uit van het lokale talent. Het is namelijk tijd voor een good old bandwedstrijd! Verdeeld over twee avonden gaan zes veelbelovende acts de strijd met elkaar aan, met als inzet een plekje op HE:LEEN Festival. Vanavond laten de eerste drie acts zien wat ze kunnen: Anne Vera, Troy Dominiq & The Black Hippy en Silke Fenna. 

Een deskundige jury koos deze acts uit bijna 50 aanmeldingen. Ook vanavond kiest deze jury een winnaar. Kom jij je locals gratis supporten? Reserveer snel je plek en je bent erbij! 

De line-up voor vanavond: 

Anne Vera maakt dromerige muziek met een dubbele bodem. In haar Eefje de Visser-achtige synthpopliedjes gaan geheime boodschappen verscholen. Wie achter het rookgordijn van tintelende synthesizers en poëtische metaforen kijkt, krijgt een inkijkje in haar wereld, vol existentiële vragen en persoonlijke verhalen.  

Vrijheid is de essentie van Troy Dominiq’s muziek. Na een jarenlange innerlijke zoektocht – met muziek als uitlaatklep – heeft deze Rotterdamse zanger en fulltime stijlicoon zijn vrijheid eindelijk gevonden. Hoe dat klinkt? Als een spannende mix van kaséko, rap, afro en jazz. Samen met zijn band The Black Hippy laat hij je alle twijfels van je af dansen. 

Silke Fenna is niet alleen een artiest en songwriter, maar ook een ware soundtechneut. Ze overlaadt organische geluiden met bergen aan effecten, totdat ze niet meer terug te herkennen zijn. Deze experimentele sounds zijn de bouwstenen voor haar trappy, etherische beats, waar ze haar dromerige zanglijnen overheen legt. De afgelopen tijd werkte ze hard aan een gloednieuwe live-act, die ze in ons café komt uitproberen. 

De andere 3 acts die geselecteerd zijn De Lieverds, Trix en LOE. Zij strijden op 2 juli voor de laatste spot. HE:LEEN festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 september. Daar zie je onder andere PARRA.DICE, The Hook, Apeshit, Ão, Hiqpy, Teddy’s Hit, COLLIGNON en Igor.   

Meer informatie vind je op www.heleenfestival.nl 

OPEN is altijd gratis toegankelijk zolang onze capaciteit het toelaat. Wil je zeker zijn dat je binnenkomt? Reserveer dan gratis een plek.

 

Line-up

  • Anne Vera
  • Silke Fenna
  • Troy Dominiq & The Black Hippy

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina