OPEN ‣ Nietmachine X Sippy Cup

EP-release "1820"

Op dinsdag 22 november presenteert Nietmachine de EP-release van Sippy Cup ‘1820’. Een avond vol hiphop, want er zijn naast Sippy Cup optredens van o.a. Gato, Hadess en SSK. Ook is er kleding van EYESCIV en Kuro Katana en is STEEP de host vanavond.

Sippy Cup
Sippy Cup is een Utrechtse hiphopartiest die aan de hand van zijn debuuttape ‘1820’ vele kanten van zichzelf laat zien. Sippy Cup heeft in maart zijn eerste single ‘4/5 bands’ gedropt. Op de tape schetst Sippy Cup delen van zijn leven op een toegankelijke en open manier. Met een combinatie van humor, emotie en veel hype trekt hij je mee naar de plek waar de tape is gemaakt. 1820.

Hadess
De uit Maarssen afkomstige rapper Hadess is onderdeel van het label van Steen genaamd Infected Records. De Utrechtse rapper dropte in 2021 zijn debuuttape ‘HRNS’ en bracht een jaar later zijn vervolgtape ‘Ballads van de Boeman’ uit. De mix van rauw stemgeluid, horror-geïnspireerde teksten en grimmige beats is wat Hadess zijn sound typeert en valt het best te beschrijven als ‘Horror Rap’

Gato
Gato, aka Arraghoul / 026ghoul, is een Arnhem-based artiest die een arsenaal aan experimentele sounds brengt voornamelijk in de vorm van underground hiphop. Samen met artiesten uit de collectives Bezeten en Solomaffia zetten ze een melancholische sound neer met duistere elementen.

SSK
Ssk aka de Southsideklik. Ssk is een Eindhovens collectief met verse, klinkende namen. Lil Zidje, Humanrap, Dougha, 25 Curves en Circle$. Barz on barz on barz on barz. Zie het als je kruidenkast met 32 verschillende flavours. Iedereen heeft z’n eigen sound, maar met de juiste combinatie van smaken heb je een Gordon Ramsey Dish aka Southsideklik!!!

STEEP
Hij is organisator en de host van Nietmachine. Hij is artiest en stadsambassadeur van Utrecht en heeft een grote liefde voor hiphop. Aan de hand van een uit de hand gelopen huisfeest in Kanaleneiland met o.a. $KEER&BOO$, leek het hem wel een goed idee om een andere locatie te zoeken. En zo is Nietmachine sinds 2019 verder doorgegaan in het café van De Helling.

EYESCIV
Eyesciv is een kunstenaar uit Almere die door middel van verschillende kunstdisciplines zijn creativiteit naar voren brengt.

Met dit kledingmerk probeert hij de ondergrondse hiphop doelgroep aan te spreken en dit doet hij door middel van sterke typografie en visuele elementen samen te brengen naar sicke designs.

Kuro Katana
Kuro Katana is een kledingmerk based in Utrecht. Het merk biedt op maat gemaakte en bewerkte kledingstukken aan die bestaan uit verschillende materialen en technieken zoals: Rhinestones, patches, distressing, verf, foils en meer.