Nogu Svelo!

Benefiet concert voor Oekraïense ziekenhuizen

Nogu Svelo! heeft geen lange introductie nodig, maar verdiend dat wel. Met 33 jaar podiumervaring, 15 studio albums en een steeds wisselende stijl weet de band altijd te verassen op een manier die de fans blij maakt.

Sinds 2020 is de Russische band zich in toenemende mate gaan uitspreken over politieke en sociologische zaken in het thuisland. De uitspraken vielen niet overal in goede aarde in het thuisland, met geannuleerde concerten en zelfs hele tours als gevolg. De Russische autoriteiten deden er in 2022 nog een schep bovenop, en verbande de band uit Rusland vanwege de uitspraken van Nogu Svelo! tegen de oorlog in Oekraïne.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De band omarmd het ballingschap en organiseert een reeks benefietconcerten voor Oekraïense ziekenhuizen. Zo ook in De Helling op 1 februari 2023. De opbrengsten van deze show zullen via Stichting Zeilen van Vrijheid worden overgemaakt. De stichting gebruikt het bedrag om ambulances te voorzien van materialen, voor medische benodigdheden en generatoren voor Oekraïense ziekenhuizen. Meer informatie over Stichting Zeilen van Vrijheid is te vinden op de website van de organisatie.

Line-up

  • Nogu Svelo!