NFF

Nederlands Film Festival in teken van contact

Het Nederlands Film Festival (NFF) strijkt op 22 september neer in De Helling!

Op donderdag 22 september vanaf 20:30 uur zie je in De Helling een selectie van de nieuwste korte films uit het NFF-programma, namelijk Anahit, Red Fried District, Stompen, Obesk en So Loud the Sky Can Hear Us.

Ook in 2022 is de festivalsfeer binnen en buiten het Utrechtse centrum te voelen. Van Zuilen tot Rotsoord ben je welkom op de meest uiteenlopende locaties: van concertzaal tot café en buurthuis!

Over de films van deze avond:

Anahit, Laura Hermanides
Bij een bezoek aan het zwembad dringt een duistere herinnering zich op aan Imaani. In dit zinderende drama gaat zij door middel van dans en beweging de strijd met haar innerlijke demonen aan.

Ultrakort – Red Fried District, Flip van der Kuil, Stephan Miras
Een jonge naïeve kroket komt terecht in een snackmuur en moet het opnemen tegen een loeder van een kaassoufflé. Wie
verleidt de klant en zal worden uitverkozen als snack?

Stompen, Thomas Bos
Vuilnisman Patrick is boos en alles moet kapot. Tijdens een verplichte anger management-cursus ontmoet hij andere boze mensen en leren ze dansen in plaats van vechten. Kunnen ze hun woede omvormen?

Obesk, Jonas Smulders
Iedere avond komt een groepje dokwerkers samen in een morsig havencafé om de dag van zich af te drinken. Wat blijft er over van hun hechte band als één van de vier vertrekt?

So Loud The Sky Can Hear Us, Lavinia Xausa
Kwetsbaarheid, liefde, mededogen én een groep die-hard Feyenoord-supporters. Dat zijn de ingrediënten van deze experimentele documentaire over de zoektocht naar geloof en gemeenschapszin diep in hartje Rotterdam.