MICH

Vrolijke mix van postpunk, new wave en depressieve teksten

De Helling en TivoliVredenburg presenteren MICH:

De Amsterdamse indie-gitaarband MICH bestaat uit podiumbeesten. Piet Parra (Le Le), Bastiaan Bosma (Aux Raus), Sofie Winterson, Rimer London en Mick Johan hebben samen de meeste podia wel uitgespeeld. Het vijftal maakt korte deprimerende liedjes met vrolijke gitaarmelodieën, welke tegen new wave en post-punk schuren.

Over een warme zomer waar alles sterft. Of een goth in het pretpark. MICH bevindt zich muzikaal ergens tussen het vroege werk van The Cure en New Order, zonder dat het ooit achterhaalt aanvoelt.

De vrolijke melodieën maken het moeilijk om de band niet in het hokje easy en poppy te duwen. Godzijdank gaan de teksten als vanouds over de gigantische hoeveelheid leegte in onze levens en the Joy Of Missing Out.

Een aanrader voor fans van DIIV, Deerhunter, het vroege werk van The War On Drugs.

Support: Library Card

Library Card ontstond vanuit een hechte vriendschap in de levendige Rotterdamse muziekscene. De groep zit op het snijvlak tussen expressief en bedachtzame post-punk. Met een intense, dynamische sound die in een oogopslag omstaat van wringend naar melodieus. De eerste singles van de band werden al snel opgepikt door 3voor12 en KINK, wat ze vervolgens Welcome to the Village, Grauzone, Grasnapolsky en het voorprogramma van Sports Team bracht.

 

Line-up

  • MICH
  • Library Card

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina