LE:EN PLAY

Met IMBOS en Sprekenderwijs

Op zondagmiddag 29 januari vindt de eerst LE:EN PLAY van 2023 plaats. Dit keer met IMBOS & Sprekenderwijs. Het programma is samengesteld door Tom Strik, programmeur bij De Helling.

IMBOS

IMBOS windt er geen doekjes om. Niet alleen met zijn muziek, ook met zijn teksten probeert hij zich zo diep mogelijk in het hoofd van zijn luisteraars te nestelen. Of het nou gaat om persoonlijk leed, maatschappelijke kwesties of tijdloze dromen, voor IMBOS is stil zijn geen optie meer. Ondersteund door soepele beats en vuige synths, die afkomstig lijken uit de tijd dat hij zelf nog een gladde bovenlip had, komt zijn boodschap direct binnen. De sound is niet alleen duidelijk geïnspireerd op de Nederpop uit de jaren ’80, het heeft ook raakvlakken met artiesten van nu zoals Stippenlift, Elias Mazian en Fulco.

Sprekenderwijs

Sprekenderwijs is het geesteskind van Sanne de Man en Wouter van Dijk. Verwekt op een veel te late avond, in een berucht studentenhuis op de Poortstraat te Utrecht. Een experiment in het samenvoegen van poëtisch talent met begenadigd gitaarspel. En zo ontstond er iets. Iets helemaal nieuws. Sinds die befaamde avond zijn ze uitgegroeid tot een verassende live act die indruk achterlaat. Soms met zijn tweeën on stage, soms met allerhande talentvolle artiesten erbij. De basis is altijd improvisatie. Bij LE:EN zal zangeres Cézanne zich bij Sanne en Wouter op het podium voegen.

Een muzikale jamsessie die samensmelt met woordkunst, en/of andersom. Geen onderwerp is te groot, of te klein. Van een mijmering over bakfietsen tot een vurig betoog over verlatingsangst.

LE:EN PLAY is onze maandelijkse muzikale samenwerking met poppodium De Helling.

 

Line-up

  • Sprekenderwijs
  • IMBOS