LE:EN Play: Amina & Armani

Maandelijkse muzikale samenwerking met restaurant LE:EN

Amina

Als kind was de Utrechtse singer-songwriter Amina al bezig met zang, dans en acteren. Pas in haar tienerjaren begon zij de gitaar te bespelen en liedjes te schrijven. Afgelopen jaar bracht ze een duet uit met Ruben Annink, heeft ze haar radio- en tv-debuut gemaakt met eigen liedjes, stond in het voorprogramma van MEAU en tekende bij 8Ball Music. Amina laat zich inspireren door Adele en Amy Winehouse, maar ook Alessia Cara en Billie Eilish. Haar single ‘Gebruiksaanwijzing’ is de opmaat naar een debuutalbum dat in 2024 gepland staat en samen met haar band stoomt Amina zich klaar voor een nieuwe reeks liveshows, waaronder het voorprogramma van Roxeanne Hazes

Armani

Als geboren en getogen Syrische zangeres kan en wil Armani niet om haar roots heen. Toen Armani aan haar nieuwe leven begon, naast haar studie aan het Utrechts Conservatorium, zag ze kansen voor een nieuwe start om elke glimlach, elke traan, elke mislukking en elk succes te omarmen, en zo begon haar reis naar persoonlijke vrede te midden van haar storm. Uitkomst hiervan is haar debuut EP ‘ARMANI’. Armani’s liedjes laten rauwe emoties zien; Ze bezingt de pijn, de woede, de angst en het verdriet – maar ook de hoop, de vrede en de kracht van binnen om opnieuw te beginnen. Haar EP is een product van onopgeloste emoties, onuitgesproken angsten, hoopvol begin en keerpunten die elk stukje leven de moeite waard maken om voor te vechten. Na de release van haar EP weerklonk diep in haar ziel een onweerstaanbare roep die haar aanspoorde om haar muzikale erfgoed, haar wortels en de collectieve pijn van een natie verscheurd door de Syrische oorlog te omarmen. Bij LE:EN horen we hoe zij hier muzikaal een weg in heeft weten te vinden.

Line-up

  • Armani
  • Amina

Handig om
te weten

LE:EN PLAY is een maandelijkse muzikale samenwerking met podium De Helling.

Wil je voor of na het evenement bij LE:EN blijven eten/drinken reserveer dan alvast een plekje voor de avond via het restaurant.