LE:EN Play: Abel Natürlich & Marta Arpini

Maandelijkse muzikale samenwerking met restaurant LE:EN

Zondagmiddag 17 maart komen Marta Arpini en Abel Natürlich naar LE:EN PLAY

Abel Natürlich

Abel Natürlich (Abel Tuinstra, toetsenist van Personal Trainer) debuteerde in 2021 met een ontroerende slacker-EP. In 2022 volgde het hectische prog-punkalbum “Smug” en afgelopen november verscheen het wat meer jazzy “Abel Natürlich Quartet”. Een stilistische puinhoop zeker, maar Abels duister humoristische teksten en, in ieder geval op het podium, impulsief pianospel houden het allemaal enigszins bij elkaar. Er zijn veel dingen die Abel kan doen. Er zijn ook veel dingen die hij niet kan doen, maar hij doet ze toch. Dit resulteert in een meeslepende liveshow waarin branie en kwetsbaarheid met elkaar wedijveren. Bij LE:EN PLAY komt Abel solo.

Marta Arpini

In stralend daglicht voelt Marta Arpini alles dat er te voelen valt – eindelijk. De Amsterdamse singer-songwriter-componist van Italiaanse, en jazzvocalist van beroep, raakt steeds dieper verzeild in indiefolkcontreien en laat zich inspireren door Blake Mills en Andy Shauf. Tweeheersers Arpini en producer Mark Schilders (Fabrik, Weval) nodigden op het album Tender Superpower hun jazzvrienden uit en samen eigenden ze zich de zorgvuldige en bedrieglijk simpele arrangementen van Arpini toe. In die pastelkleurige weelde schitteren haar blakende, dagboekachtige teksten in de geest van Adrianne Lenker en Elliot Smith meer dan ooit tevoren.

Line-up

  • Abel Natürlich
  • Marta Arpini

Handig om
te weten

LE:EN PLAY is een maandelijkse muzikale samenwerking met podium De Helling.

Wil je voor of na het evenement bij LE:EN blijven eten/drinken reserveer dan alvast een plekje voor de avond via het restaurant.