Le Guess Who?

A Celebration of Sound

 Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek.

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad over met shows van meer dan 150 artiesten die optreden in popzalen, theaters, kerken, werfkelders en clubs.

Op vrijdag 10 november vind je op het programma o.a. Tunesische DJ Deena Abdelwahed die haar nieuwe album Jbal Rrsas presenteert; Pankisi Ensemble, een traditionele vrouwelijke muziekgroep uit Georgië, gericht op het behoud en de ontwikkeling van minder bekende genres van Tsjetsjeense muziek die zelden buiten hun eigen gemeenschap te horen zijn; Rắn Cạp Đuôi Collective, vaandeldragers op het gebied van experimentele muziek in Ho Chi Minhstad, Vietnam; Nine Inch Nails-bandlid Alessandro Cortini, die van grote invloed is binnen de hedendaagse experimentele elektronische muziek; een exclusieve, eenmalige show van black midi performing The Beatles; de 24-jarige, opkomende New Yorkse rapper MIKE; Zambiaans-Canadese rapper/producer en Polaris Music Prize-winnaar Backxwash, wiens werk een vermenging is van horrorcore, hiphop en industrial; en multidisciplinaire artiest Ebun Sodipo, die werk maakt voor de Zwarte transgenders van de toekomst.

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.