Jaga Jazzist

Experimentele Jazz uit Noorwegen

Achtkoppige jazzband steekt al twintig jaar boven het maaiveld uit

De Noorse jazzformatie Jaga Jazzist is al dik twee decennia jaar heer en meester in het ruim opvatten van de term ‘jazz’. Zo hoor je in hun muziek net zo goed elementen uit electronica, (post-)rock en klassiek. Ditmaal komen ze naar Utrecht met het nieuwe album Pyramid. Het album zal verschijnen via Brainfeeder, het label wat ons ook onder meer Flying Lotus en Thundercat bracht.

De individuele leden van de band zijn betrokken bij veel andere projecten waarbij allerlei muziekstijlen aan bod komen. En juist dat feit maakt Jaga Jazzist zo interessant, boeiend en uniek. Zonder beperkingen en met een arsenaal aan instrumenten creëert de band tijdloze muziek. Melodisch, hypnotiserend, delicaat en subtiel. Maar bovenal komt hun muziek het beste tot zijn recht op het podium, waarmee de achtkoppige band inmiddels een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd. Berekenend en zelfverzekerd, virtuoos, gedreven en ongelofelijk veelzijdig. Verplichte kost voor liefhebbers van onder meer The Soft Machine, Tortoise, Fela Kuti, John Coltrane, The Cinematic Orchestra.

Dit is het verplaatste concert van 8 oktober 2020 en 20 april 2021. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig.

Line-up

  • Jaga Jazzist

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.