How To Throw A Christmas Party Musical

Herodes The Musical

Na zeven jaar stilte maakt How to throw a Christmas Party een comeback. Dit keer niet met een kerstplaat of concert, maar met een ware musical. Het thema van dit jaar: Vrede. Een over-the-top-houtje-touwtje-voorstelling over de minst sympathieke figuur uit het kerstverhaal: Herodes. Hoe kijkt deze pessimist, controle-freak, complot-denker, en machtswellusteling naar het kindje in de kribbe? Welke dreiging gaat er uit van dit onbeduidende baby-tje?

In 2010 begon HTTACP als afscheidsproject van de band van oprichter Lydia van Maurik, Brown Feather Sparrow. Zij nodigde alle muzikanten waar zij ooit mee had gewerkt uit om samen een kerstplaat op te nemen. Dit was een groot succes wat uitliep op een tour en nog vier edities, het project was zelfs te zien op televisie bij De Wereld Draait Door in 2011. Iedere editie draaide om een ander aspect van het welbekende kerstverhaal, van tienermoederschap tot vluchtelingenproblematiek. Het project maakt nu na zeven jaar een comeback met een duidelijk thema: vrede, vrede op aarde. Na Corona en nu met de oorlog in Oekraïne lijkt vrede en medeleven verder weg dan ooit en HTTACP moedigt ons aan om weer vrede met elkaar te vinden. Zoals zij het zelf zeggen, “we hebben een feestje nodig, waarin de vrede wordt gevierd”.

Bijna alle liedjes die ze ooit uitbrachten krijgen een plek in het verhaal vol hoogte- en dieptepunten, onverwachte wendingen, ontroering en hilariteit. 
Verwacht een avond gevuld met goud, wierook, glitter en mirre!
 
Grote namen als Tim Schouten (regie en tekst) en Lonneke Cuppen komen voorbij in de 30 koppen tellende sterrencast.