Hocico

Mexicaanse darkelectro-godfathers met cultstatus

Hoog bezoek uit de krochten van de underground: de mannen van Hocico zijn namelijk echte darkelectro-legends. Al dertig jaar laat het Mexicaanse duo overal ter wereld een spoor van vernieling achter met hun vuige gothic-EBM. Hocico put inspiratie uit haar eigen verleden in het grimmige Mexico-Stad van de jaren ‘90. Deze agessie vertalen ze naar kiezelharde beuksongs vol furie en woede, met al even krachtige teksten over de gewelddadige aard van de mens. Serieuze shit dus.

In 1994 bracht Hocico haar eerste twee demotapes uit, die zorgden voor een ware schokgolf in de underground-scene. De band verwierf snel een cultstatus en zag in haar kielzog een hele reeks Spaanstalige EBM-acts uit de grond schieten. Met hun experimentele maar toch kenmerkende sound touren ze de hele wereld over, en veroverden ze de headliner-spot op verschillende festivals. En nu, dertig jaar en tien albums later, dendert Hocico nog steeds onvermoeibaar verder. Het duo is geen dagje ouder en geen greintje softer geworden. Nog steeds geldt Hocico als één van de meest invloedrijke acts in de wereld van de donkere electronica.

Live is Hocico een pure explosie van adrenaline. Hun shows zijn theatraal en spectaculair, en er wordt natuurlijk keihard gebeukt. Volledig geschminkt en geharnast veranderen ze iedere zaal in een kolkende zwarte massa. Op 24 augustus komen ze De Helling mollen met hun genadeloze beats en glasharde synths. Dat wordt keihard stampen op die kisten!

Support: Dan Brooklyn

Dan Brooklyn maakt een tussenvorm tussen industrial en gothic metal. Het is shock-rock aangedikt met plakkaten van strijkers, koren en poëtische macabere teksten. Het debuutalbum “The Great Beast” nam hij op met Caleb Bingham (Five Finger Death Punch) en vertelt het verhaal over het leven en de lusten van de occulte Aleister Crowley. Gewapend met het verse debuut, freaky make-up, extravagante outfits en liters (nep?) bloed zal Dan Brooklyn er een helse nacht in De Helling van maken welke zelfs de duivel niet snel zal vergeten.

Line-up

  • Dan Brooklyn
  • Hocico

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina