Heart Of A Coward

Vernietigende metalcore uit Engeland

Brute riffs van gewapend beton, ergens in het vagevuur tussen metalcore, deathcore en djent in: dat is het verpletterende geluid van Heart Of A Coward. Met hun combinatie van pure kracht en muzikaal vakmanschap groeiden deze boze Britten in sneltreinvaart uit tot gevierde iconen van de vaderlandse metalscene.

Het was even schrikken voor de duizenden Heart Of A Coward-fans toen leadzanger Jamie Graham afscheid nam, en de band aankondigde met een nieuwe zanger door te gaan. De reacties waren aanvankelijk niet mals. En dat is natuurlijk ook niet zo gek. Want zeg nou eerlijk: een nieuwe zanger in je favoriete band, dat voelt toch een beetje alsof je moeder een nieuwe vriend heeft. Die eikel moet zich eerst maar eens zien te bewijzen. En laat dat nou precies zijn wat Kaan Tasan meteen deed.

Heart Of A Cowards eerstvolgende album Collapse sloeg in als een meteoriet in metalland en de bijbehorende comebacktour was in no time uitverkocht. De nieuwe formatie werd herhaaldelijk de hemel in gerecenseerd en binnen zes maanden tikte Collapse de miljoen streams aan. Tevreden keek de band toe hoe de negatieve opmerkingen schoorvoetend werden ingetrokken in het licht van overweldigend bewijsmateriaal. How the tides have turned.

Zo, de critici ook weer de mond gesnoerd. Nu kunnen de mannen van Heart Of A Coward zich weer focussen op waar ze zo goed in zijn: podia aan gruzelementen spelen. Want ook al zorgt Kaan Tasan voor een extra scheut melodie en emotie in de muziek, gebeukt wordt er nog steeds naar hartelust. Op 29 september komen ze de tent afbreken in De Helling. Hier ben je niet klaar voor.

SUPPORT

Ghost Iris: deze Deense band mengt grof geschut met een fijne motoriek. Technische, melodieuze gitaren, snel ratelende drums en een breed vocaal bereik maken hun muziek tot wat het is: krachtige metalcore met een flinke dosis groove en melodie.

TheCityIsOurs: sinds de release van hun volprezen debuutalbum stond deze band al op talloze toonaangevende rock- en metalfestivals in de UK. Nu komt TheCityIsOurs Nederland veroveren met hun energieke, melodieuze metalcore.

Line-up

  • Ghost Iris
  • TheCityIsOurs
  • Heart of a Coward

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina