Figgie

Album release van poëtische Utrechtse indieband

Figgie is het antwoord op de vraag wat je krijgt als je Eefje de Visser mixt met The War on Drugs en Radiohead. Het Utrechtse drietal maakt opwekkende indie songs met de poëtische wijsheid van een bebaarde tovenaar. Deze aanstekelijke combinatie maakte het debuutalbum ‘Genoeg Houvast’ (2019) tot album van het jaar (3voor12 Utrecht). Die stijl houden ze vast voor hun aankomende plaat ‘Kleuren, Texturen, Kaders & Verhalen’, welke ze in De Helling tijdens de show voor het eerst presenteren.

De kracht van de licht-rebelse poëten zit in de aanstekelijke vriendschap tussen de drie mannen. De vriendschap vloeit over van het podium de zaal in, van het album naar je hersenstam. Muzikaal gunnen de heren elkaar de spotlight. Op de albums zijn de heren wisselend te horen in de zangpartijen, wat telkens voor een frisse eigenzinnige ervaring zorgt. Dat is de Figgie signatuur.

Rijke muzikale verhalen die voelen als een theekrans bij een getrouwd trio dat de diepte niet schroomt in goed gesprek en je na het huilen altijd weer zal doen lachen.

Line-up

  • Figgie
  • Support: TBA

Handig om
te weten