Fay Arapatsani – Will I Go Under EP presentatie

Drummer/songwriter met presenteert debuut-EP vol persoonlijke verhalen

Van drummen in metalbands naar het schrijven van hyperpersoonlijke avant gardepop met niet-westerse invloeden – dat is in een notendop de ontwikkeling die drummer/songwriter Fay Arapatsani heeft doorgemaakt. Een geluid waarvoor ze een lange weg moest afleggen. Niet alleen letterlijk.

Fay Arapatsani is een artiest met een bijzonder verhaal. Op achttienjarige leeftijd besloot ze haar leven drastisch om te gooien, haar thuisland Griekenland in te wisselen voor Utrecht, en een carrière als drummer na te jagen. Een droom die werd gedwarsboomd door een bepaald irritant virus dat ons een tijdje het leven zuur maakte. Toen de hele wereld abrupt tot stilstand kwam, zocht Fay haar toevlucht in songwriting. Hier ontstond de basis voor haar sound: een confronterende mix van avant garde, indie en etnische elementen, met songteksten die direct uit haar dagboek zijn gescheurd.

Nu het leven weer (een soort van) normaal is, bundelt Arapatsani haar twee krachten. Zingend vanachter haar drumstel verkent ze de grenzen van de popmuziek en hedendaagse menselijke relaties. Ook verzamelde ze een band om zich heen, waarmee ze werkte aan haar eerste EP, getiteld Will I go under. Op 24 juni presenteert ze haar EP in De Helling, en studeert ze tegelijkertijd meteen maar even af van het conservatorium. Laat je meenemen in de rauwe realiteit van Fay Arapatsani.

De band van Fay Arapatsani bestaat uit:

Keys: Andrew Stetsiuk
Bass: Sacha Palies
Guitar: Duccio Falchi
Backing Vocals: Marilena Karapataki
Drums/Vocals: Fay Arapatsani

Support: Citrus Blossom

Een collectief vanuit meerdere windstreken met een enorm verbindende factor; hun liefde voor groove. Citrus Blossom maakt een aanstekelijke mix van jazz, rock en traditionele oosterse muziek met bandleden uit Griekenland, Cyprus, Frankrijk, Nederland en Amerika. De band predikt tegen sociale ongelijkheid en oorlogswandaden met teksten vol socio-politieke boodschappen.

Line-up

  • Fay Arapatsani
  • Support: Citrus Blossom

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina