Enemy Inside

Moderne metal met oorwurmen van refreinen

‘Not your usual pop band’ – zo omschrijft het Duitse Enemy Inside zichzelf. Best een gek statement om te maken als metalband. Ware het niet dat Enemy Inside óók niet je usual metalband is. Dit van top tot teen in spierwit geklede vijftal combineert de betonnen geluidsmuren van moderne metal met oorwurmen van refreinen waar Ed Sheeran jaloers op zou zijn.

Met deze grensverleggende, hedendaagse sound bombardeerde Enemy Inside zich binnen no time tot een van de hotste metalbands van Duitsland. De afgelopen jaren stonden ze al op Wacken Open Air, M’era Luna, Dynamo en The Rock Circus. Hun debuutplaat Phoenix oogstte miljoenen streams en werd in rap tempo opgevolgd door Seven – een conceptalbum dat circuleert rondom de zeven hoofdzonden. Het is duidelijk: deze band levert geen half werk.

Liefhebber van melodieus gitaargeweld in het donkere straatje van Evanescence, Lacuna Coil, Amaranthe, HIM of Within Temptation? Omcirkel 21 maart dan maar met hagelwitte permanent marker in je agenda, want dan neemt Enemy Inside ons mee naar het vagevuur tussen brute metal en catchy refreinen.

Line-up

  • Enemy Inside

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina