De Helling Sessies: Waltzburg

Intiem concert met interview

De Nijmeegse band Waltzburg is de eerste gast tijdens het nieuwe format De Helling Sessions. Tijdens deze sessies krijgen opkomende bands een podium in deze moeilijke corona-tijden met een interview en intieme concert. De Helling Sessions zijn na afloop beschikbaar op YouTube en Spotify.

Waltzburg maakt eigenzinnige en melodieuze upbeat indie en bracht vorig jaar hun debuutalbum Cut The Wire uit, dat werd geproduceerd door Simon Akkermans in Kytopia. De band was al 3FM Talent, speelde op Noorderslag en Sziget Festival en stond in het voorprogramma van Kensington in december in de Ziggo Dome. Zelf omschrijft de band hun muziek als ‘geschreven door een pessimistische slaapkamer producer, die vervolgens tot leven wordt gebracht met een groepje beste vrienden’. Het vijftal haalt inspiratie uit bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse.

De Helling Sessies is een samenwerking tussen Behind the Music en De Helling. De sessies zijn gratis toegankelijk, maar vanwege de corona-maatregelen wordt er maar 30 man publiek ontvangen. Voorafgaand aan de sessie van 3 kwartier wordt Waltzburg op het podium geinterviewd door Martin Kuiper, oprichter van de live interview talkshow Behind the Music en video interview platform FaceCulture. Fans kunnen tijdens de avond ook vragen stellen.

Aanwezig zijn? Stuur een mail naar info@dehelling.nl