Ciao Lucifer

Een nieuwe Indiepop wapenfeit van Nederlandse bodem.

De jongens van Ciao Lucifer zijn al even aan de weg aan het timmeren en in het proces zijn So Slow volwassen geworden. “We wilden zo lang mogelijk jongens blijven, omdat mannen zo kut zijn. Maar ja…’’. Op het nieuwe album Good News laten de heren naar eigen zeggen horen dat ze zich “niet te cool voelen om een feelgood band te zijn. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen laten dansen is het wat ons betreft: mission accomplished”.

Met het nieuwe album Good News besluiten de Middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits dat het de hoogste tijd is om hun mannelijkheid te accepteren. Ze zingen “It’s too late to die young”, maar ze willen wel op hun eigen manier volwassen worden. “De grootste angst is Don Draper,” zegt Marnix, “we willen openlijk leren praten over onze emoties, dromen en behoeftes.” Ze omschrijven in 13 heerlijke indie-popliedjes waar ze naartoe willen groeien.
Willem: “Sterk en kwetsbaar, meevoelend en eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk.” De plaat kende een obsessief opnameproces maar het resultaat is vrolijk en energiek. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben.

Er valt veel te ontdekken op Good News: olie om de heupen los te gooien, stof om over na te denken en teksten om al bij de eerste keer mee te zingen.

https://open.spotify.com/artist/7HJjZdoBrnDMtKKrWpjJII?si=giMAHtKDSfeRr0j_6-xs2A