Barbarella

Vooruitstrevend, verrassend en memorabel

Barbarella is een uiteenlopend programma met als overkoepelende factor dat het programma vooruitstrevend, verassend én memorabel zal zijn. Deze editie staat er onder andere een mondharpvirtuoos, een one-man Acid band, een goede dosis spoken word en een stevige elektronica act. Hieronder lees je meer over alle acts.

Tactology Lab
De missie van Sounds Like Touch is om expressie met elektronica op een podium tastbaarder, zichtbaarder en daardoor expressiever te maken. Tijdens Tactology Lab experimenteert een multidisciplinaire groep van makers met nieuwe vormen van tastbare interactie. De labs zijn een open speeltuin waarin de deelnemers toewerken naar tastbare prototypes die ze in een performance bespelen.

Eerder dit jaar te zien tijdens Rewire Festival in Den Haag, hoor, zie en voel je de uitkomsten van Lab 2. Denk aan inkt, textiel, verplaatsende lucht, snaren, druppelaars, feedback, experiment en hardwerkende performers. Pierre Estourgie, Ineke Vermeulen, Daniel Cross, Jaromir Mulders, Michelle Vossen, Niels Dielen, Lux Nautilus, Noor Sanders, Myra-Ida van der Veen, Elsa van der Linden en Owen Storni

BUI
BUI staat voor improvisatie, vertrekkend vanuit muziek en op de randen van dans, beeldende kunst, spoken word of performance art; het liefst allemaal tegelijk. BUI zoekt naar de ruimte waarin kunstenaars zich kunnen ontwikkelen en kunnen onderzoeken, zodat we constant op zoek kunnen zijn naar wat nieuw en spannend is.

Danibal
Mondharpvirtuoos en klankkunstenaar. Zijn koffer is gevuld met mondharpen uit alle windstreken. Afgelopen augustus speelde hij nog met zijn duo Heug op het negende Internationale Mondharpcongres dat werd gehouden in Berlijn. Als zanger speelt hij de mogelijkheden van zijn stem (o.a. keelzang en jodelen). Danibal maakt met behulp van live loops een heel eigen wereld van klanken. Ooit werd zijn performance omschreven als elektronische dada-folk. Dat klinkt als een spannend genre, dus dat houden we erin.

Roosmarijn
Roosmarijn is een uitzonderlijke singer-songwriter die, gewapend met haar altviool, loop-station en intrigerende stem het gevoel van tijd en ruimte verandert. In haar muziek vind je dromerige melodieën met een complexe ritmische onderlaag, die op een expressieve manier ten gehore worden gebracht. Ze stond al op verschillende podia in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, IJsland, Noorwegen en Zweden.

Gerri Jaeger
Anti-discriminatie, ontwapenende en vooroordeel-vrije muziek voor de open-minded. Gemaakt met drums, percussie en vaak een goede bak electronica. Het leid tot halve maten, een hoop improvisatie, verassende melodieën en een rauw sound-design.

Dion Nijland
Dion Nijland (1970) speelt de contrabas sinds zijn 17e, na een forse tijd door te brengen in vuige repetitieruimtes in de Achterhoek met een allerhande aan bandjes. Momenteel is hij bandlid van verschillende jazz, improv en contemporary muziek gezelschappen zoals DEON, HOT, City Maps, Colen, INDRA en MOA.

Lixer
Lixer is de eerste bijnaam en huidige rap naam van Utrecht-based artiest @pharfetchd. Over zelfgemaakte producties, geïnspireerd door Genre-Benders, omhelst Lixer de sonische chaos van het dagelijks digitale leven. Dit om een persoonlijk (oftewel chaotisch) verhaal te vertellen over ♡♡♡, vriendschap, beleving en de wereld in het wijde web.

Vincent Schoutsen
​​Vincent is een Utrechtse uitvinder en kunstenaar, hij heeft vorig jaar zijn one man acid band gemaakt voortgedreven door de noodzaak om mechanische acid live ten gehore te brengen. Met een esthetische vorm tussen Brasil en een doorgesnoven serverkast heeft het geheel een retrofuturistisch uiterlijk en een noise floor waar je U tegen zegt.

Dyrghé
Dyrghé is een Nederladnse artiest met een achtergrond in klassieke en contemporary percussie. Inmiddels schrijf en treed ze op met haar eigen materiaal als zanger en multi-instrumentalist. Haar muziek is een unieke mix van trip-hop tot industrial rock en alles daar tussenin. Daar gaat haar eigen recept van de onvervalste ritmes en haar roots uit Istanbul.

Wouter van Veldhoven
Wouter maakt instrumenten, muziekinstallaties en soundscapes. Met analoge tapes en synthesizers zet Wouter een pop-achtig ambient geluid neer.

Daniel Cross
Daniel kennen we allicht het beste van zijn werk als artistiek leider van het Rosa Ensemble. Eerder dit jaar vertrok hij bij Rosa Ensemble, om zijn solo carrière op te pakken

Line-up

 • Tactology Lab
 • BUI
 • Danibal
 • Roosmarijn
 • Gerri Jaeger
 • Dion Nijland
 • Lixer
 • Vincent Schoutsen
 • Dyrghé
 • Wouter van Veldhoven
 • Daniel Cross