Aviana + InVisions + Earth Caller + Dead Like Juliet

Metalcore meetbaar op de schaal van Richter.

Het Zweedse alternatieve metalgezelschap Aviana is terug. En hoe.

Het album ‘Corporation’ uit ’22 werd meer dan goed ontvangen door metalcore fans over de hele wereld. De moderne metal plaat doet denken aan A Day To Remember, We Came As Romans, Parkway Drive, Of Mice & Men en het vroege werk van Bring Me The Horizon. Stevig gitaarwerk, dubbel bass drumlijnen, scream en clean vocals en hier en daar strak synthwerk. Dat belooft een kolkende pit meetbaar op de schaal van Richter.

Aviana neemt maar liefst 3 support acts mee en niet de minste.

InVisions

Herrezen uit de as van oude bands, is InVisions een van de meest hongerige metalcore bands uit de Engelse scene. Het debuut van InVisions komt alweer uit 2017, sindsdien toeren ze als een bezetene door Groot-Brittannië. Met de vervolgplaat ‘Between You And Me’ staken ze de Noordzee over om meer fans te veroveren met hun mix van stevige metalcore met hoge bpm’s.

Nu zijn ze terug met een vers nieuw album, Deadlock. Het meest complete en ambitieuze statement tot nu toe. Tijdens de lockdown hebben ze het volledig naar eigen inzicht geproduceerd en geschreven. Waar InVisions vroeger aanviel met een intensiteit die de gemiddelde sloopkogel jaloers maakt, laten ze op de nieuwe plaat zien dat ze nog véél meer in huis hebben. Deadlock vertelt het verhaal wat we allemaal goed kennen. Het gaat over verlies, de frustratie en de twijfels aan jezelf wanneer afleidingen wegvallen en de vragen van het leven beginnen op te spelen.

Earth Caller

Earth Caller heeft een unieke sound welke bestaat uit elementen van Metal, Metalcore, Hardcore, Death Metal en… commerciële muziek. De band luistert naar platen van de radio, trekt hun lessen eruit en maakt met dezelfde formule snoeiharde Metalcore. Live liet de band al heel wat zalen in extase achter, met strakke sets en een constant vooruitstrevende stijl. Met het nieuwe bandlid ‘Misstiq’ is de band niet meer te houden en zullen ze De Helling laten beven tot de grondvesten.

Dead Like Juliet

Dead Like Juliet is een zeskoppig metalgezelschap uit Italië en Oostenrijk.

Hun geluid is gedefinieerd door melodische hooks en uitnodigende singalongs gecounterd door zware grunts en groovy riffs. Met een bak rauwe sounds gemixt met toetsen en synths zet de band een ongekende sfeer in een zaal neer. Hun nummers zijn soms politiek geladen, pijnlijk persoonlijk of filosofisch van aard. Live is de band niet te vrede tot het publiek is aan het baden in het zweet.

Line-up

  • Aviana
  • InVisions
  • Earth Caller
  • Dead Like Juliet

Handig om
te weten