Ariel Posen

De favoriete gitarist van je favoriete gitarist

TivoliVredenburg x De Helling presenteren:

Guitar heroes; het is tegenwoordig een zeldzaam ras. Maar toch zijn ze zijn nog niet helemaal uitgestorven. Het levende bewijs daarvan is Ariel Posen, Canadees gitaarvirtuoos en de favoriete gitarist van je favoriete gitarist. Met zijn kenmerkende ronkende en melodieuze spel vergaarde hij snel roem in gitaristenland, en groeide hij uit tot één van de meest toonaangevende gitaristen van deze tijd. Maar Posen is meer dan een gitaarheld alleen. De Canadees is namelijk ook een begenadigd zanger en songwriter met drie albums achter zijn naam. Zijn sound bevindt zich op het snijpunt tussen blues, americana, blue eyed soul en pop. De songs zijn rootsy en modern tegelijkertijd, het ene moment echt vintage bluesrock, dan weer gevoelig en catchy à la John Mayer.

Sinds zijn debuutalbum How Long, is Ariel Posen non-stop on the road. Logisch dus ook dat zijn tweede album, Headway, onderweg ontstond. Achter in de tourbus of in kleedkamers werden de songs geboren, en op de podia werden ze volwassen. Op dit album staat groei centraal. In het leven, in de liefde, maar ook als muzikant. How Long is een introductie van de muzikant Ariel Posen aan het grote publiek, Headway is een portret van een volgroeide artiest met een uitgekristalliseerde sound. Met dit album reizen Posen en zijn band op dit moment de podia af.

Live wordt Posen bijgestaan door een band vol doorgewinterde topmuzikanten in bloedvorm, klaar om Utrecht op haar grondvesten te doen schudden. Verwacht een flinke dosis virtuositeit, spelplezier, scheurende solo’s en uitgerekte jams. Met de gitaar altijd als sprankelend middelpunt.

Support: Noah Derksen

Line-up

  • Ariel Posen
  • Noah Derksen

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina