Antimatter

Donkere, melancholische prog-rock met een electronisch randje

De duistere art-rock band Antimatter gooit al jaren hoge ogen bij de meest kritische prog-rock fans.

Antimatter ontstond uit de versmelting van twee solo-artiesten in 1998. Duncan Patterson (ex. Anathema) en Mick Moss schreven beide individueel en lijmden het werk in de studio aan elkaar tot een sterk geheel. In 2005 stapte Duncan Patterson uit de band. Gelukkig was dat niet het einde van de band en besloot de visionaire frontman Mick Moss het artistieke tempo tot lichtsnelheid op te voeren, zonder de ziel van Antimatter uit het oog te verliezen. Hij speelde op de verschillende albums met elementen van rock, prog, ambient, electronica, goth, dark folk.

Inmiddels staat de teller op 9 studio albums, waarvan o.a. ‘Fear Of A Unique Identity’ (2012), ‘The Judas Table’ (2015) en ‘Enlightenment’ (2018) lovende recensies ontvingen. Ook het laatste wapenfeit uit 2022 ‘A Profusion Of Thought’ werd goed ontvangen. “De muziek van Antimatter is verslavend, hypnotiserend, romantisch en in zwaar beton gegoten. Zijn zwaar melancholische muziek snijdt door je ziel en raakt tot op het bot” – progwereld.org.

Een aanrader voor fans van Anathema, Tool, A Perfect Circle, Riverside en Oceansize.

Support: Zeitwende

Het vierkoppige Nederlandse Zeitwende slaat een brug tussen Nine Inch Nails, 16 Horsepower en Peter Gabriel. Geïnspireerd door de duistere en melancholische onderstroom van de 90’s, vonden ze een balans tussen intense riff-heavy rock en een somberder, rauwer geluid.

De band speelt al 20 jaar over de landsgrenzen heen met onder andere postpunk acts zoals Textures, Kong, Extremities en Galanor. Zeitwende staat graag op de barricades wapperend met een Europese vlag. Dit is punk waar punk voor bedoeld is.

Line-up

  • Zeitwende
  • Antimatter

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina