• Datum: vr 25/03/2022
  • Open: 19:00 uur
  • Aanvang: 19:30 uur
  • VVK: € 9,-

Prijzen inclusief servicekosten.

vrijdag 25/03

Modulation

LIVE ELEKTRONICA IN INTIEME SETTING

Een zaal, een soundsystem en een enorm scala aan synths...

Een paar jaar geleden begon synthesizer-studio Sonar Traffic met een frisse wind door de Utrechtse muziekscene: Modulation. Een avond die vooral draait om modulaire synthesizers. Met je neus bovenop de muziek, met aandacht voor de interactie tussen levend wezen en machine. Dus staan de artiesten midden in de zaal en niet op het podium, zodat je geen enkele druk op de knop of plug-in van een draad hoeft te missen.

Oorspronkelijk door de organisatoren bedacht om zelf ook eens te kunnen optreden, maar al gauw kwamen de grote namen langs. Colin Benders speelde voor het eerst live met zijn modular op Modulation, Richard Devine, Mark Verbos, Kubus, Maarten Vos, Antenes en Sjamsoedin kwamen vervolgens ook op bezoek. Maar Modulation geeft ook een podium aan mensen die nog nooit hebben opgetreden. Al snel volgden de speciale uitstapjes: een samenwerking met Gaudeamus, een aflevering tijdens Pitch en een special tijdens Le Guess Who? zijn slechts enkele wapenfeiten buiten de deur.

Tijdens Modulation wordt de persoonlijkheid en aanpasbaarheid van de modulaire synthesizer blootgelegd: niemand doet er hetzelfde mee, de variëteit in klanken is groot. De avonden zijn voor zowel de echte modu-nerd als de rookie die het verschil tussen Envelope Generator en een LFO niet kent toegankelijk.

Bij deze speciale editie van Modulation staan Veerle Pennock, Mike Lee Birds en Roel Reine op het programma.

Veerle Pennock
Tekst volgt

Mike Lee Birds
Mike Lee Birds, ook bekend als Yonga Sun, is een klankzoeker, improvisator en gelauwerde drummer. Waar hij anders in akoestische bezettingen van trio tot philharmonisch orkest muzikale grenzen opzoekt, speelt hij nu solo met modulaire synthesizer, gevolgd door een sneak peek van het nieuwe duo project met dichter, songwriter en theatermaker Johanneke ter Stege.

Roel Reiné
Roel Reiné is al jaren een zeer succesvol filmregisseur, die voornamelijk grote internationale TV-series en speelfilms maakt, zowel in de Verenigde Staten als in Nederland. Onder andere Michiel de Ruyter komt van zijn hand. Roel heeft daarnaast ook nog een ander talent: composer van elektronische muziek. Hij heeft inmiddels drie albums uitgebracht. Ook is zijn muziek terug te vinden in sommige van zijn speelfilms en series.

Ondanks zijn drukke agenda probeert Roel af en toe live muziek te maken met zijn Modulaire Eurorack Synthesizer. Hiermee maakt hij een combinatie van electronic ambient en cinematic soundscapes.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda