• Datum: za 26/02/2022
  • Open: 23:00 uur
  • Aanvang: 23:00 uur
  • VVK: € 19,50

Prijzen inclusief servicekosten.

zaterdag 26/02

Nachtsafari

Geen 1G testbewijs nodig | Budakid + Nuno dos Santos + Balu

Positieve en uplifting electro, house, techhouse en techno met een safari feel

Na een lange periode van droogte, komen de dieren op de savanne bij de drinkplaats samen voor een feestelijk samenzijn bij nacht. De maan staat hoog aan de hemel. Een jonge antilope en een leeuwin lopen gemoedelijk zij aan zij naar het water om hun dorst te lessen. Een wrattenzwijn zit op de rug van een krokodil die rondjes zwemt, toegejuicht en aangemoedigd door een stel hysterisch lachende hyena's. Vijanden bestaan niet vannacht, alle dieren zijn gelijk.

Een nijlpaard brult een brute baslijn terwijl een groepje ringstaartmaki's opzwepend met takken en twijgjes op holle boomstammen trommelt. Trompetterende olifanten vormen een symfonieorkest, aangevuld met de zuivere zang van een toekan. De dieren dansen door tot het ochtendgloren. Ze hebben elkaar gemist.

Nachtsafari is een nieuw kleurrijk clubconcept met positieve, uplifting, electro, house, techhouse en techno met een 'safari feel'. Voor de totale safari beleving hebben we een aantal leuke verrassingen in petto voor alle avonturiers.

GA JE MEE OP NACHTSAFARI?

BALU (BirdcageRadio, Artefax Movement, UNMUTE)
Budakid (Anjunadeep, Berlin)
Nuno dos Santos (SoHaSo)

Onze lokale held BALU opent deze eerste editie en maakt speciaal voor Nachtsafari een selectie uit zijn meest tropische, trippy, deep tech platen om het nachtelijke avontuur in te luiden. Als medeoprichter van online radiostation en event community Birdcage, met legendarische feesten in het voormalige Filmcafé, is hij een bekend gezicht in de Utrechtse scene. Daarnaast runt hij het internationale label Artefax Movement, met releases van onder meer Wouter S. Met zijn eindeloze liefde voor muziek en de verrijkende levenservaringen die daar uit voortvloeien, weet hij als geen ander de juiste sfeer voor de reis te creëeren.

De laatste klanken van BALU klinken nog na over de graslanden van de savanne, als dieren en safarigangers hun oren spitsen voor een nieuw geluid. Over de struwelen klinken de zwevende melodieën en energieke vibes van niemand minder dan dj/producer Budakid, speciaal voor Nachtsafari uit Berlijn overgekomen om de tweede etappe van de Nachtsafari te begeleiden. Zijn unieke melodieuze stijl, beïnvloed door o.a. Joris Voorn, Trentemøller en acts als Massive Attack en Caribou bracht hem op grote festivals als Tomorrowland, Fusion Festival en Amsterdam Dance Event. Ook in gerenommeerde clubs is hij publieksfavoriet met onder meer optredens in clubs als Katerblau (DE), Sissyphos (DE), Watergate (DE) en Cafe D’anvers (BE).

Met een hypnotiserend samenspel van klanken neemt Nuno dos Santos de knoppen over om de reis te vervolgen met zijn onvoorspelbare platenkeuze. De Nederlands-Portugese dj/producer en labelbaas van Something Happening Somewhere (SoHaSo) brengt zijn eigen interpretatie van electronische muziek, te horen op de Trigonometry of Love EP, remixes voor Christian Löffler en zijn veel geprezen album ‘After Dark, My Sweet’ (Compost) met TJ Kong. Zijn voelbare liefde voor het vak maakten hem een zeer gewilde act en een sleutelfiguur in de electronische muziek scene, met residencies bij legendarische clubs als Trouw en diens voorganger Club 11. Bij Nuno dos Santos weet je nooit of het een hypnotische techno reis met Afrikaanse percussie intermezzo's, of een vibey electro set met lofi soundscapes en italo invloeden wordt. Wat vast staat, is dat je wordt meegesleurd in zijn verhaal, waarmee hij de nacht van een passend slotakkoord voorziet, tot het krieken van de dag bij het ochtendgloren.

Tickets:
Very Early Bird: € 12,50 + € 2 servicekosten
Early Bird: € 17,50 + € 2 servicekosten
Regular: € 18 + € 2 servicekosten
Big Five ticket (5 = 4): € 70 + € 10 servicekosten

Voor deze clubnacht is testen (1G) niet nodig. De Helling heeft een capaciteit van minder dan 500 bezoekers. De clubnacht gaat dus door zonder restricties.

Ook leuk:

Naar de volledige agenda