OPEN ‣ Startblok

3 Talentvolle Utrechtse acts strijden voor een spot op HE:LEEN Festival

Het is tijd voor ronde twee van OPEN Startblok: de bandbattle met als inzet: een plekje op HE:LEEN Festival! Verdeeld over twee avonden gaan zes veelbelovende acts de strijd met elkaar aan. Vanavond is het de beurt aan De Lieverds, Trix en LOE om de jury – en jou – omver te blazen. 

Een deskundige jury koos deze acts uit bijna 50 aanmeldingen. Ook vanavond kiest deze jury een winnaar. Kom jij je locals gratis supporten? Reserveer snel je plek en je bent erbij!

De line-up voor vanavond: 

Wie de vijf excentriekelingen van De Lieverds stuk voor stuk bekijkt, zou misschien niet vermoeden dat ze samen in een band spelen. Maar wacht maar totdat je ze op het podium ziet. Daar zijn ze een eenheid, verenigd door optimisme en een jarenlange liefde voor Amerikaanse soul, disco en funk. Voeg hier nog wat Nederlandstalige recht-voor-z’n-raap-teksten aan toe, en je krijgt de ontwapenende sound van De Lieverds. Liedjes met een duidelijke boodschap: er is geen sterker protest dan liefde. 

Bad habits en demons: de melodieuze hiphopsongs van Trix zitten er vol mee. Deze Utrechtse rapper heeft het hart op de tong en gelooft in de kracht van kwetsbaarheid om mentale problemen te overwinnen. Niet zomaar je zoveelste knetterstonede mumblerapper dus. Voor een campagne van de GGZ dropte hij onlangs zijn nieuwe single Ik Meen Het: een oproep om geestelijke problemen bespreekbaar te maken. Op geheel eigen, bloedeerlijke wijze, neemt Trix ons mee in zijn wereld. 

Wanneer zaten jouw uren voor het laatst te strak? En voelt jouw hoofd ook weleens als een vissenkom? De Nederlandstalige sprookjespop van het Utrechtse LOE. zit vol met dit speelse absurdisme, maar is tegelijkertijd oh zo herkenbaar. Net als hun melodieën, die je na een halve luisterbeurt al meezingt. LOE geeft ons een kijkje in het hoofd van een opgroeiende jongvolwassene, terwijl we dansen met onze schaduw.  

HE:LEEN festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 september. Daar zie je onder andere PARRA.DICE, The Hook, Apeshit, Ão, Hiqpy, Teddy’s Hit, COLLIGNON en Igor.  

Meer informatie vind je op www.heleenfestival.nl 

OPEN is altijd gratis toegankelijk zolang onze capaciteit het toelaat. Wil je zeker zijn dat je binnenkomt? Reserveer dan gratis een plek.

Line-up

  • De Lieverds
  • LOE
  • Trix

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina